الخميس، 19 يونيو 2014

أفضل طريقة لعمل الشاورما زى المطاعم فى البيت مع الشيف محمود عطية بالصور والفيديو

أفضل طريقة لعمل الشاورما زى المطاعم فى البيت مع الشيف محمود بالصور والفيديو ,زى المحلات,مثل الروستر,اسرار عمل الشاورما, خبز التورتيلا, العيش السورى, عيش الصاج

 
طريقة عمل الشاورما المبتكرة البسيطة فى البيت مع الشيف محمود عطية
المقادير:-
ربع كيلو لية خروف لكل كيلو لحمة
 لية خروف مقطعه شرائح رقيقه جدا وممكن تطبطبي عليها بالساطور علشان ترق اكتر
الطريقة:-
فى الخلاط العادى نضع اربع فصوص ثوم فى الخلاط اربع فصوص حبهان ملح بهارت عاديه وبصلة وربع كوب خل
ونضعهم على اللحمه
ونسيب الخليط فى الثلاجه من ربع ساعه الى ليله كامله 
 وممكن تشتغلى بيها على طول بدون نقع
بعد ما نقعتيها
تجيبي فويل وفوقه بلاستيك استرتش وافردي عليهم راقات الليه
ونلف كيلو اللحمه رول على بعض
 ليصبح كله رول واحد هكذا
ونضعه على الليه المفروده على الفويل والاسترتش 
ونلف عليها الاسترتش
 لغاية ما تبقي رول
ونلف عليها الفويل 
ونسبها فى الثلاجه  ساعه مثلا لتسقع
بعد ما تخرجيها من الثلاجة
ضعى فى طاسه تيفال سخنه معلقة زيت ثم ضعى رول اللحمه به فترة وقلبيها حتى تسيح لية الخروف
ثم ضعى كوبان ماء عليها وغطيها من نصف ساعه الى ساعه حسب اللحمه
ثم ندخلها فى الثلاجه من بليل الى الصبح ضروررى تبات فى الثلاجه مستويه (علشان تكون الجلاتينه وتكون متامسكه)
لما افك الرول من الفويل والاسترتش
 سأجد لية الخروف لونها ابيض
فى طاسة سخنة نضع معلقة زيت واحمرها فيها
لحد ما تاخد لون ذهبي هكذا
وبعدين نقطعها
خلظة ساندوتش الشاورما
بقدونس بصل طماطم مع 2 فلفل أخضر
نقطع البصل
ثم نضعه على جريل ساخن به زيت 
ونقطع الفلفل الاخضر ونضعه فوقه 
ونقطع الطماطم ونضعها عليهم ونرش ملح حسب زوقك وفلفل اسود ناعم
نضع اللحمه ونقلبهم
ونقلب خمس دقائق المكونات على النار
وقبل ما اغلق النار نضيف البقدونس

ثم نربط بالطحينه
سلطة طحينه عبارة عن:-
كوب طحينه
 كوب ماء 
دافئ ملح
 كمون
 كسبرة
 اربع ملاعق خل
 عصير ليمون
ونقلبهم
الشكل النهائى لشاورما اللحمه بالليه

مقادير خبز الشاورما (او خبز التورتيلا او العيش السورى او عيش الصاج):-
-ملحوظه هى نفس مقادير الفطير المشلتت المصري
اعجنهم الى ان يتماسكوا
 واقطعهم وادهنهم زيت من كل الجوانب واغطيهم حتى لا ينشفوا
واتركهم ساعه ليرتاحوا
(لازم العجينه ترتاح فتره طويله عشان لما نيجي نفردها ما تكشش مننا ومتقطعش منك)
-بعد الساعه
-نفرد كل كره علي سطح مدهون زيت كويس ونفردها مثل الفطير
لو عندك صاج ثقيل او طاسة تيفال مش مخربشه 
ادهنيها زيت بسيط وضعى الخبز فوقها
 لحد ما يبدأ يعمل فقاقيع  مثل الصورة
 نقلبها علي الجهه التانيه

طريقة لف خبز الشاورما الصح مثل المطاعم
ثنى طرفى الخبز للداخل مثل الصورة ولف الخبز رول  
على جريل سخن مدهون زيت نضع الخبز 
ويفضل
ونقلبه ونغطيه بطبق (كفكرة التوستر وتحميص بسيط يعطى طعم لذيذ للساندوتش)
الشكل النهائي ولو بتحبي مخلل الخيار ممكن تضعى شرائح داخل الساندوتش بيدى طعم خطير
ملحوظه :-فى الخطوه الاخيرة لتحميص الساندوتش 
يفضل جريل مضلعه ليخد الرغيف شكل الخطوط عليه

يقدم معه بطاطس محمرة ومايونيز بالثوم 

حصرى لمدونة أكلات رائعة
الصور من مواقع مختلفه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق