الخميس، 26 يونيو، 2014

طريقة عمل سندوتشات كبدة الفلاح المشطشطه اللذيذه بالصور

كبدة البرنس , طريقة عمل الكبده,ساندوتشات الكبده اللذيذه المصرية,أحلى كبده تأكليها,كبده بالفلفل الاخضر,كبدة شبه المحلات,كبدة الفلاح,كبده مشطشطه,طريقة طهى الكبده الشرائح,تقطيع الكبده بالبروسيسور افضل,  كبدة البرنس, عباس , قناة فتافيت ,طريقة عمل سندوتشات كبدة الفلاح المشطشطه اللذيذه بالصور
 اخواتى واخوت زوجى بيطلبوها منى دايما لانها تحفه 
طريقة تحضير الكبده:-
1-لازم نسيب الكبده فترة فى الفريزر بسيطة حتى  تكون مجمده بشكل متوسط ليسهل تقطيعها
 (لانها لو مش مجمده هتتعصرفى التقطيع ويبوظ طعمها)
2-نقشر قشرتها الخارجيه بالسكينه
3-نقطعها شرايح رقيقه خالص
انا باقطعها ف الفود بروسيسور بسلاح تقطيع الشيبسي بس عندى اتنين سميك ورفيع انا قطعتها بالسميك لان الرفيع عندى رقيق جدا

4-نتبلها
 ثوم 
ملح مش كتير 
كمون 
فلفل اسمر 
فلفل اخضر بارد
 وشطه خضراء
 وخل كتييييييير
 انا بقلل الملح واكتر الخل علشان تبقي مسكره
نسيبها ف التتبيله تقريبا ساعتان 
 طريقه الطهى مهمه جدا لانها هى اللى هتديكى طعم سندوتشات الكبده بتاعه الفلاح
طبعا كنا بنحط الكبده ف زبده وزيت ونسيبها تستوى ونقلب لااااااااااااا كده هتتفل مننا وتفقد لونها الفاتح وبتقعد كتير ع النار بتفقد طعمها الحلو
طريقة طهى الكبده:-
كأننا بنحمر شيبسي بالظبط نحط الزيت فى كسروله صغيره ويكون ارتفاعه تقريبا اقل من 2 سم
هنسخن الزيت كويس
 وناخد جزء بسيط من  الكبده بالمعلقه ونطشها فى الزيت وما تمليش الكسرولة
 وتقليبتين لونها هيفتح و تسيبيها تغلي ثوانى وتشليها وما بياخدش وقت ابدا ثوانى على النار.
وتضعى كمان جزء وهكذا لغايه ما نخلص المقدار

الباقي من صوصها والزيت نرشه عليها بس انا ما بحطش كل الزيت علشان الدسامه 
 ونعصر لمونتين عليها حسب رغبتك
طبعا هى رقيقه خالص عن الصوره
طريقة عمل السندوتشات بأحتراف:-
التكنيك
-ان العيش قلبه سميك نشيل شويه من اللبابه علشان ما يعجنش مع صوص الكبده
-تعمليها سندوتشات وهى سخنه مولعه
ولازم طبعااااااا تقطعى طرنشات الليمون وقرون الشطه واللى ياكل الشندوتش يعصر الليمونه ويقرش قرن الشطه يمي يمي من جاع
طريقة ام الفراشه
ودية كبدة البرنس  مع عباس فى قناة فتافيت فيديو

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق