الجمعة، 20 يونيو، 2014

طريقة عمل الشاورما اللحم والفراخ وعيش الشاورما السوري ببيض ومن غيره زى المحلات فيديو

Roll the dough Shawarma,2014 , المقادير , الحداد , بالصور , شاورما , طريقة,شاورما الدجاج 2014 , طريقة عمل شاورما الدجاج بالصور مع المقادير 2014,شاورما الدجاج 2014 , طريقة عمل شاورما الدجاج بالصور مع المقادير 2014,شاورما اللحمه,طريقة عمل الشاورما اللحم والفراخ وعيش الشاورما السوري ببيض ومن غيره زى المحلات  فيديو
طريقة بدون وضع بيض

مقاديره بسيطه جدا:-

-2/1 كيلو دقيق
-1معلقه صغيره ملح
-2 معلقه كبيره زيت
-ماء للعجن
الطريقة:-
-بنخلط الدقيق والملح والزيت مع بعض ونضيف الماء شويه بشويه لحد ما تلم العجينه
-نقطعها 6 او7 كور
وندهنهم بزيت كويس
ونغطيهم بفوطة المطبخ او كيس بلاستيك
ونسيبهم يرتاحوا ساعه علي الاقل
(لازم العجينه ترتاح فتره طويله عشان لما نيجي نفردها ما تكشش مننا)
-بعد الساعه
-نفرد كل كره علي سطح مدهون زيت كويس ونفردها مثل الفطير
-هنسحن طاسه كبيره علي النار ممسوحه بمنديل مدهون زيت خفيف
 واوعى تكثري من الزيت علشان ما تطلعش مزيته وتقيله فى الاكل وشكلها مزيت
ونحط رغيف العيش لحد ما يبدأ يعمل فقاقيع  زى الصورة
 نقلبها علي الجهه التانيه
نضع الشاورما ونلفها

 هنحط الساندويتشات في طاسه او علي الشوايه وتكون مدهونه زيت خفيف عشان نحمصها شويه
وهذه الطريقة هى نفس الطريقة  الرائعه للشيف محمود عطية هنـــــــــــــــــــــــا
ملحوظة(عجينه عيش الشاورما او عيش الصاج هى نفس عجينة الرقاق هى نفس عجينه السمبوسه هى نفس عجينة الاسبرنج رول والعيش البورى )


طريقه عمل رغيف عيش سورى سهله جدا

المقادير :-
3 كوب دقيق
1 بيضة
1/2 ملعقة صغيرة خميرة فورية
1 ملعقة كبيرة سكر
1/4 و 1 كوب ما ء للعجن
1/2 ملعقة صغيرة ملح
الطريقه:-
عادى خالص زى اى عجينه
هنخلط المقادير الجافه مع بعضها وبعدين نضيف البيضه والماء عليها بالتدريج
لحد مانوصل لعجينه متجانسه
نغطيها ونسيبها ترتاح حوالى ربع ساعه او الى ان تخمر.
تاخديها وتقسميها لكور صغيره وتفردى كل كوره عادى خالص بالنشابه بس طبعا بعد ماتكونى حطيتى شويه دقيق فى الارضيه عشان ماتلزقشى منك يا قمر
نجيب بقى الطاسه التيفال الكبيره بتاعتنا...
ونسخنها على النار ونحط فيها نص معلقه زيت وتحطى العجينه المفروده فى الطاسه
وتحركيها كده كل شويه بهز الطاسة  ولما تعمل  فقاقيع مثل الصورة اقلبيها

بس اهم حاجه تلفى كل ارغيف بيخلص فى كيس بلاستيك عشان ماينشفشى منك يا قمر
نيجى بقى لطريقه الشاورما اطعم شاورما تدوقيها فى حياتك:-
هتجيبى حوالى كيلو لحمه مدهننه او لو عاوز صدور فراخ مخليه
بس انا عملتها باللحمه..
ولو الجزار بتاعك ماقطعشى اللحمه شرائح رقيقه زى الشاورما...حطيها فى الفريزر لحد ماتتجمد وبعدين قطعيها
بسكينه حاميه شرائح رفيعه وهى متجمده عشان التقطيع يكون سهل معاكى
بعد بقى ماتقطعيها وتغسلى اللحمه كويس
هاتى طاسه تيفال كبيره برده...وسخنيها على النار وحطى فيها اللحمه وقلبيها قلوبتين كده لحد مالونها يتغير
وبعدين ضيفى بقى ملحك وفلفلك وكل التوابل الى عندك ....ولو عاوزه تقطعى فيها شرائح فلفل او طماطم بتقبى اطعم واجمل
وماتنسيش تحطى عليها خل وعصير ليمون وعصير بصل...واخده بالك عصيييييير بصل

يعنى تفرمى البصل بتاعك وفى المصفه تحطى شويه ملح صغيرين وتدعكى كويس لحد ماالبصل ينزل ميته كله
هو ده عصير البصل يا قمرات
افضلى قلبى فيها بقى لحد ماتستوى وتشرب كل ميتها
واهم خطوه بقى نجيب ورقه قصدير ونحط فيها حته زبده وفحمايه نكون مسخننها على النار كويس اوى
ونحطهم وسط الشاورما زى الصوره دى
ونغطيها على طول ونسيبها شويه تاخد وتدى مع نفسها...وارفعى بقى الغطا وشمى الريحه يا قمر

هنجيب بقى الرغيف بتاعنا ونحط فيه شويه شاورما
لو عاوزه تحطى شويه بقدونس او بطاطس مقليه او شرايح بصل او سلطه طحينه
انتى بقى وزوقك يا قمر
طريقة عمل عيش الشاورما فى المحلات والمطاعم

طريقة عمل شورمة الدجاج فيديو


موضوع مجمع لأحلى وصفات عمل الشاورما والعيش السورى
الصور من مواقع مختلفه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق